Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 28.03.2024
Головна » 2015 » Декабрь » 21 » В МИЛОСЕРДІ ОСНОВНЕ – БЕЗКОРИСЛИВІСТЬ…
10:35:40
В МИЛОСЕРДІ ОСНОВНЕ – БЕЗКОРИСЛИВІСТЬ…

Груднево-січнева пора чи не єдина пора у році, коли люди намагаються забути про суєту буденності і трішки поринають у світ казки, чекають свято Миколая і Різдва, подарунки і родинні зустрічі за святковим столом. На жаль, не всі матимуть таку розкіш – бути разом та тішитись затишними посиденьками у колі сім’ї, ласувати солодощами та традиційними українськими стравами…Тому що війна, тому що наші чоловіки, мужні і хоробрі стоять на сторожі миру, щоб ми тут, кожен у своїй хаті святкували, колядували, віншували рідну країну миром і любов’ю.

І це добре розуміють школярі ЗОШ Чортківського району, які також  мають у своїх родинах, селах воїнів АТО, героїв, про яких так хочеться подбати напередодні релігійних свят! І діти дбають: вже другий рік поспіль учні районних шкіл не стоять осторонь соціальних акцій, а тим паче – перед святами. Благодійна ініціатива «Подаруй солдату Миколая» все більше проймає душі небайдужих хлопчиків і дівчаток, які за допомогою своїх батьків, учителів прикладаються до допомоги солдатам різними добрими ділами: малюнки, вироби з паперу, новорічні сувеніри, солодощі, закрутки, теплі шкарпетки, чай, кава, засоби гігієни – цьогоріч більше 500 кг зібрали учні для воїнів АТО, які успішно укомплектовано та передано відділом освіти Чортківської РДА у  Логістичний центр допомоги бійцям АТО у м. Тернополі.

Ірина Гулька, начальник відділу освіти:  – Милосердя – це справжня сила, здатна врятувати людину і світ від такої форми духовної онкології, як гріх, моральне зло. Тільки любов заповнює порожнечі, негативні прірви, які зло розверзає в серцях людей. Тому виховники, вчителі в школах вчать дітей милосердя, благодійництва, особливо в умовах сучасних реалій, коли країна в стані війни, коли є багато сиріт і нужденних. Дітки і їхні батьки, педагоги залюбки приєднуються до будь-яких благочинних справ, які ініціює відділ освіти. До прикладу, нещодавно долучилися усі разом до доброї справи за сприяння церкви «Миколай про тебе не забуде» – зібрали подарунки усією шкільною родиною для діток, які опинилися в складних життєвих обставинах. В переддень свята Миколая, порадившись з депутатом Верховної ради України Олегом Барною, який постійно займається волонтерством,  завезли  цілий автомобіль зібраних подарунків солдатам у приміщення громадської організації, волонтерського об’єднання у Тернополі, яке спрямовує свою діяльність на допомогу українським військовим, що беруть участь у збройному конфлікті. Він став першим в Україні центром такого типу. Скоординували передачу зібраного дітьми з волонтером Тарасом Германом і напевно, уже воїни тішать душу дитячими щирими словами підтримки і їхніми дарунками. Радіємо, що наші діти морально підтримують  солдатів, не дають їм упасти духом, що відіграє величезну роль у їхніх перемогах. І ще: в милосерді основне – безкорисливість,  – впевнена керівник районної освіти.

Світлана Петрів, завідувач РМК

Переглядів: 499 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: