Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 28.03.2024
Головна » 2015 » Декабрь » 10 » Ми віримо в майбутнє твоє, Україно!
12:21:34
Ми віримо в майбутнє твоє, Україно!

     Хвала Тобі, мій нескорений народе! Силі духа твого, бажанню волі заздрили ласі сусіди. Увінчаний стражданнями, Ти скроплюєш рідну землю гарячою кров’ю своєю. Споконвіку і до сьогодні…

     Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги, це незламність Байди і крилаті козацькі «чайки», це буйні веселощі на Січі після перемог і плач полонянок в неволі. Це - ненависть і любов, вірність і зрада. Це - гарячі серця Січових стрільців та Героїв Небесної Сотні, це - тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Дійсно, багато поколінь українців поклали своє життя на вівтар української державності. Ми наповнені духом своїх волелюбних предків, багатою історією. І якщо хочемо осягнути минуле України, то маємо багато вчитися, знати, пам’ятати.

   Такі думки наскрізно пронизували усіх учасників учнівських колективів на фестивалі-конкурсі патріотичної пісні, прози і поезії, творів образотворчого мистецтва: «Свята Покрова», який уже традиційно відбувається в освітніх закладах Чортківщини. Цьогоріч він був приурочений Дню захисника України і Дню Гідності та Свободи.

   Найкращі творчі колективи шкіл району виступили на сцені будинку культури імені Катерини Рубчакової. Усіх об’єднала спільна мета – вшанувати героїчний подвиг українських воїнів різних епох: Українських січових стрільців, Героїв Майдану, бойових подвигів сучасних захисників Вітчизни – воїнів АТО.

   Свято вдалося на славу. Юнь проявила високий патріотичний дух, любов до української пісні та слова. Їхніми устами незримо озивалися гарячі серця тих, кому болить доля України, хто завтра стоятиме на сторожі державності. У залі панував дух єднання учасників та глядачів, адже те, що сьогодні відбувається на сході України, зобов’язує всіх нас бути  незламними, духовно сильними, гідними своїх предків.  

Переглядів: 500 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: