Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вторник, 19.03.2024
Головна » 2016 » Март » 02

     «Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – писав Максим Рильський, – то найвідповідніше слово було б – боротьба».     З’явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури. 
       Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці. 
      На базі Милівецької ЗОШ І-ІІ ступенів,  відбулося засідання методоб’єднання вчителів української мови та літератури Улашківського освітнього округу. Вчителі побували на виховному заході у вигляді усного журналу «Вічний живий голос», який проводила  вчитель  української  мови та літератури – Гут Н.В.

     Мета заходу - передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до Вітчизни, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного.

... Читать дальше »

Переглядів: 543 | Додав: adminosvita | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)

 Перший весняний день приніс тепло у Великочорнокінецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів -  тепло спілкування, творчої снаги, довгоочікуваної зустрічі. У цей день завітали до нашої школи дорогі  й поважні гості: відома поетеса України Ганна Костів-Гуска та наші земляки-журналісти Марія Михайлівна Довгошия – Фафруник та Петро Іванович Довгошия. Метою зустрічі було дослідження канви життя великого Кобзаря та бачення геніальної постаті очима сучасного дослідника творчості.

    « Шевченко,- писав Іван Дзюба,- як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний.» Щоб  краще зрозуміти його як нашого сучасника, треба повністю осягнути час, в котрім він жив, і людей, що його оточували.

    Петро Іванович Довгошия привідкрив завісу над питаннями, котрі до сьогодні є таємницями у біографії Т.Г.Шевченка. Одна з них: багатими чи бідними були батьки-кріпаки поета. Як на сьогодні - то зовсім не бідними, адже землі було досить,  а от волі у них не було (а це – найбільше багатство).

    Марія Михайлівна Довгошия – Фафруник розповіла про петербурзький період життя Т.Г. ... Читать дальше »

Переглядів: 781 | Додав: adminosvita | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)