Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 25.04.2024
Головна » 2016 » Март » 9 » Змагались наймолодші юні техніки району
11:05:22
Змагались наймолодші юні техніки району

     З метою залучення дітей Чортківського району до науково-технічної творчості та організації  їх  змістовного  дозвілля наприкінці днями на базі Чортківського районного комунального закладу «Центр науково-технічної творчості і дозвілля учнівської молоді» відбулися районні змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. У змаганнях взяли участь 21 команда (39 учасників) віком до 10 років.

   Наймолодші юні техніки району, які прибули на змагання, займаються не тільки в гуртках моделювання, а й «Умілі руки», «Рукоділля» та інших гуртках.

     З вітальним словом до учасників районних змагань звернулася директор Чортківського Центру НТТДУМ Зуляк Оксана Богданівна, яка побажала дітям успіхів і добрих результатів.

      Програма  змагань  передбачала:

- виготовлення моделей транспортної техніки («автомобіль», «парусник») за розгортками та шаблонами;

- виготовлення колективної композиції «Усі ми прагнемо миру».

   Неозброєним оком було помітне хвилювання маленьких учасників, адже завдання були не з легких. Під час змагань діти демонстрували свої художні здібності, практичні вміння і навички, конструкторські можливості, безмежну дитячу фантазію.

   При оцінюванні враховувались правильність вирізання, складання, склеювання та якість виконання моделей.

  Паралельно до виконання дітьми конкурсних завдань, у виставковому залі Центру НТТДУМ проходила зустріч працівників закладу з керівниками команд. У невимушеній теплій атмосфері для них було проведено майстер-класи по фарбуванню солі для пляшкових композицій та з виготовлення квітів із серветок. У ході зустрічі директор відповіла на всі запитання, які цікавили гостей.

   Після засідання журі, за підсумками змагань було визначено 16 призерів в особистому заліку, а перемогу здобули:

I-ше місце в молодшій віковій групі – Янч Надія (Косівська ЗОШ);

I-ше місце в старшій віковій групі (номінація «автомобіль») – Поповський Олег (Нагірянська ЗОШ);

I-ше місце в старшій віковій групі (номінація «парусник») – Гринчишин Ярослав (Звиняцька ЗОШ).

   Переможці змагань нагороджені Грамотами відділу освіти.  Вони з честю представлятимуть Чортківський район на обласному рівні. Побажаємо юним конструкторам успіхів, удачі та досягнення найвищих перемог.

Переглядів: 593 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: