Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 19.04.2024
Головна » 2016 » Ноябрь » 30 » «Вкраїна в нас єдина й неподільна…»
09:24:38
«Вкраїна в нас єдина й неподільна…»

Вкраїна в нас єдина й неподільна,

Калиною і мовою прадавньою зоріє у світи.

Ми зустрічаєм щиро у Джуринській школі хлібом-сіллю

Всіх, хто побажав з добром сюди прийти.

 

Шановна госте! Хай Вам буде затишно у нашім домі,

Нехай залишиться у серці тільки позитив.

Чортківщина - Луганщина – Вкраїни рідні доні,

Дай, Боже, щастя всім і подаруй нам злагоду і мир!

         Саме такими теплими словами привітно зустріла Джуринська ЗОШ І-ІІІ ступенів гостю із Луганщини Уженко Ірину Вікторівну, яка у форматі проекту «Змінимо країну разом», зініційованого Міністерством освіти і науки України, перебувала у Чортківському районі з метою обміну досвідом в освітній сфері. Працює вона вчителем початкових класів у СЗОШ  №17 м. Сєвєродонецька.

         Після офіційної розмови із адміністрацією школи наша гостя доторкнулася до історії с.Джурин у музеї духовного відродження «Берегиня», перегорнувши сторінки експрес-путівника «Музей врата духовності нам відкриває».

         Справжньою оазою українства стало літературно-мистецьке свято «Добре бачиться тільки серцем», присвячене 130-річчю від дня народження відомої на західноукраїнських теренах письменниці,педагога, громадського діяча Іванни Блажкевич. Штрихи її нелегкої страдницької долі, поезія, що линула з дитячих уст, під музично-інформаційний супровід презентації «Відданість – гідна подиву» не залишили байдужими присутніх. Пані Ірина, подякувавши учасникам дійства, зауважила, що якби у їхніх школах отак би виховували повагу до української мови, культури, традицій, то не було би зараз кровопролиття на Сході.

      Фестиваль-конкурс патріотичної пісні, прози і поезії, творів образотворчого мистецтва «Свята Покрова», присвячений 100-річчю бою під Лисонею, що проходив у цей день в Джуринському ШОО, став ще одним високопатріотичним акцентом у вихованні молоді для нашої гості.

      Бути українцем – означає любити свою землю, шанувати її символи, сповідувати ідеали свободи і незалежності. Саме ці координати мають стати визначальними орієнтирами нашої ментальності. Так повинен мислити кожен українець.

   День добігав узвичаєного горизонту. Завтра проект долатиме нові сходинки єднання і взаєморозуміння уже в інших навчальних закладах. Хай щастить!

 

Квасниця О.Я.,

вчитель української мови і літератури Джуринської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 440 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: