Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 19.04.2024
Головна » 2016 » Ноябрь » 29 » Pасідання регіонального семінару вчителів трудового навчання
12:01:58
Pасідання регіонального семінару вчителів трудового навчання

    22 листопада 2016 року на базі Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського проведено засідання регіонального семінару вчителів трудового навчання загальноосвітніх навчальних закладів Борщівського  і Чортківського  районів  на тему:  «Особливості проектування та використання дидактичних засобів на уроках трудового навчання».

    Багато серед учасників семінару є випускниками педагогічного училища, який три роки тому, тож дуже приємно було крокувати  коридорами, якими ходили в безтурботні студентські роки, зазирнути в аудиторії, в яких відповідали на семінарських заняттях. Приємно відзначити, що з тих пір оновлено матеріально-технічну базу педагогічного коледжу, підібрано чудове естетичне оформлення інтер’єру,  обладнано постійно діючу виставку студентських робіт.  Вразив присутніх своїми експонатами невеликий музей з історії закладу.

    Пізнавальними були виступи пленарного засідання. Директор Р.І.Пахолок розповів про Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського, що здавна має статус «кузні вчительських кадрів». Методист Чортківського методичного кабінету І.Л.Гикава  ознайомила колег з Борщівського району з новими досягненнями у роботі вчителів-чортківчан. Директор Вовковецької ЗОШ І-ІІ ст. Борщівського району Є.П.Довганюк розповіла присутнім про роль трудового навчання у формуванні життєво-активної позиції сучасного учня. Вчителі технічної та обслуговуючої праці В.М.Сарабун і Л.С.Перепелюк розповіли учасникам семінару про особливості проектування та використання дидактичних засобів на уроках.

   Найцікавішою була робота в секціях. Викладачі коледжу та студенти-четвертокурсники демонстрували майстер-класи: «Модульне орігамі. Створення проектів по виготовленню народної іграшки», «Технологія виготовлення виробів в техніці квілінг», «Художній розпис виробів на склі та деревині». Для вчителя трудового навчання немає більшого задоволення, як зробити щось своїми руками, отож  завжди цікаво вчитися чогось нового.

      Святкового настрою учасникам семінару додали пісні у виконанні студентського хору відділення «Музичне мистецтво» педколеджу , а також  викладацького колективу «Василько».

     Усі вчителі після закінчення семінару були у піднесеному настрої і вдячні методистам з трудового навчання Чортківського і Борщівського районів та викладачам Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського за організацію цієї зустрічі.    

Вчителі трудового навчання з Чортківського і Борщівського районів обмінялись досвідом по тв-4: http://tv4.te.ua/vchyteli-trudovogo-navchannya-z-chortkivskogo-i-borshhivskogo-rajoniv-obminyalys-dosvidom/

  

Переглядів: 697 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: