Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 29.03.2024
Головна » 2015 » Апрель » 28 » Запобігти! Врятувати! Зберегти!
08:38:56
Запобігти! Врятувати! Зберегти!

     Згідно Конституції України кожен громадянин України має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха.
    Саме з такою метою 23 квітня на базі Білобожнцької ЗОШ І – ІІІ ступенів був проведений показовий День цивільного захисту за участю керівників загальноосвітніх навчальних закладів району.
Такий захід є важливою складовою практичної підготовки педагогів та учнів до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.
    Статистика надзвичайних ситуацій в Україні засвідчує, що їх кількість, на жаль, збільшується. А тому всі учасники навчально-ввиховного процесу повинні навчитися дотримуватись елементарних правил безпеки та дій в умовах надзвичайних ситуацій.
     День цивільного захисту проводиться у квітні як підсумок вивчення шкільної програми з предметів «Основи здоров'я» та «Захист Вітчизни». У цей день ми згадуємо трагедію Чорнобиля, природні катаклізми та стихійні лиха.
     Програма заходу у Білобожницькій ЗОШ передбачала:
• проведення відкритих занять з ЦЗ у 2, 6 та 7 класах (класні керівники Лучка О.М., Швалюк Л.Б., Греньків О.В.) та уроку з основ медичних знань у 10-11 класах (вчитель Павшок Л.Л.)
• евакуацію учасників навчально-виховного процесу за сигналом цивільного захисту
• змагання юних рятувальників за програмою "Школа безпеки" (військово-спортивна естафета)
• інформаційна радіопередача "Знати і уміти!"
• огляд конкурс виставки малюнків на тему "Запобігти! Врятувати! Зберегти!"
• виступ екологічної агітбригади "Екобумеранг" "Земля - наш спільний дім!"
• зустріч з представниками управлінь та відділів з питань з надзвичайних ситуацій та працівниками Чортківського державного медичного коледжу

       Адміністрація Білобожницької ЗОШ І - ІІІ ступенів виносить подяку Гульці І.М., начальнику відділу освіти Чортківської райдержадміністрації, Білику Л.С. директору Чортківського державного медичного коледжу, Закалову В.С., полковнику служби ЦЗ, начальнику Чортківського райвідділу ДСНС України за сприяння у проведенні показового Дня цивільного захисту.

Переглядів: 542 | Додав: gykavairyna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: