Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 26.04.2024
Головна » 2015 » Март » 23 » Вогонь – друг, вогонь - ворог
08:31:08
Вогонь – друг, вогонь - ворог

     Що таке вогонь? Це життя – тепло домашнього вогнища, світло від свічі, це Вічний вогонь пам'яті, що  палає в серцях людей. Але чомусь усе частіше просте слово «вогонь» асоціюється із страшним словом  «пожежа», «трагедія», «біда», «смерть». Чому так? Які причини виникнення пожеж? Чи знаємо правила пожежної безпеки?

   Саме про це йшла мова на районному семінарі вчителів з основ здоров'я, який проходив в Росохацькій загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів.

     Учасники семінару відвідали урок Жаровського І.П. на тему  «Пожежна безпека» у 5 класі. Вчитель на уроці реалізував  різні  форми і методи роботи.

     В ході уроку Іваном Петровичем було поставлено перед учнями і гостями ряд проблемних питань. Свої думки з цієї теми висвітлив вчитель Улашківської ЗОШ І –ІІІ ступенів Побуринний Богдан  Михайлович. Зокрема, він сказав: « Усі громадяни України повинні дотримуватись правил протипожежної безпеки. Бути господарями дбайливими  і бережливими».

    Вчитель Косівської ЗОШ І – ІІІ  Федорків Марія Петрівна дала ряд практичних порад щодо техніки безпеки в домашніх умовах. Як підсумок сказаного попередниками, учасники  цікаво і змістовно поділилися своїми думками: «Будь-яку пожежу, будь-яку небезпеку можна запобігти, якщо ми будемо усвідомлювати, що робимо». Всі ми повинні пам’ятати, що залишений вогонь, кинуті сірники – це вже небезпека».

    На завершення семінару виступила Ірина Любомирівна Гикава, методист РМК. Вона подякувала вчителю Жаровському Івану Петровичу і всім присутнім за висвітлення цієї теми.

   Усіх учасників єднала спільна мета – збереження майна громадян і найважливішого для кожної людини – життя і здоров’я.

    Тож нехай вогонь буде нашим другом, символом тепла, світла, затишку, єдності, а не біди і горя.

 

 

 

                           Заступник директора з

                           навчально-виховної роботи 

                           Росохацької  ЗОШ І – ІІІ ст..

                           Грицак Г.Є.   

Переглядів: 518 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: