Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 25.04.2024
Головна » 2015 » Март » 10 » Відкриття меморіальної дошки на честь пам'яті Романа Ілляшенка
14:28:08
Відкриття меморіальної дошки на честь пам'яті Романа Ілляшенка

     Сьогодні, 6 березня, біля Чортківської загальноосвітньої школи інтернату відбулась лінійка-реквієм на честь вшанування пам’яті колишнього випускника навчального закладу Романа Ілляшенка. Згадати його подвиг прийшли батьки, друзі загиблого воїна, військовий комісар, працівники районного відділу освіти райдержадміністрації, методисти РМК, освітяни, учні навчальних закладів району та небайдужі чортківчани.

     Захід розпочався традиційно для нашого неспокійного часу – із звучання Гімну України. Далі на честь Романа на території рідної школи було відкрито меморіальну дошку аби його пам'ять завжди залишалась у серцях чортківчан. Після цього було об’явлено хвилину мовчання, під час якої всі присутні не приховували сліз жалю за загиблим солдатом.

     Зі словами скорботи звернулась до присутніх всечесні отці Православної та Греко-католицької церков, прочитали молитву та освятили пам’ятний знак.

     Після, до болю зворушливих художніх номерів, підготовлених учнями школи, свого героя громада вшанувала хвилиною мовчання. До пам’ятного знаку присутні несли квіти та запалювали лампадки.

     Роман Ілляшенко поліг у бою під Іловайськом. Близькі, друзі та вчителі ще й досі не можуть повірити, що життєрадісного та люблячого Романа не має серед живих.

   Закінчилась лінійка урочистим покладанням квітів до меморіальної дошки, яка тепер стала символом безсмертної пам’яті героя.

     Сьогодні відбулася подія, яка болить кожному з нас. Школа, як рідна мати, виколисує, леліє дітей, дає їм дорогу в життя. З роками діти виростають і стають юнаками та юнками, а школа їх проводжає та чекає випускників на теплі зустрічі. Сьогодні один з випускників повертається до своєї рідної школи меморіальною дошкою… Але допоки ми живі – житиме пам'ять про наших героїв. Роман з меморіальної дошки щодня зустрічатиме та проводжатиме поглядом учнів та нагадуватиме кожному з нас що він поклав життя аби ми жили в мирній квітучій Україні.

     Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 592 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: