Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 19.04.2024
Головна » 2017 » Февраль » 03

     Є люди, які своїми духовними параметрами долають і рамки своєї епохи, і межі життя. Смерть не зупиняє їх впливу, вони залишаються необхідними нації і після смерті.

    16 січня 2017 року учні 9 та 11 класів презентували усний журнал «Обличчя української історії», приурочений 108 річниці від дня народження Степана Бандери та 79 річниці від дня народження В’ячеслава Чорновола.

     Ці великі українці, попри численні перешкоди, не відмовлялись від своєї мрії. Вони творили якісно новий – політично свідомий, активний тип громадянина і самі були його ідеальним уособленням: служити не особам, а Україні, не урядам, а українській незалежній державі, боротися не за мандати і посади, а за ідею – за свободу і державність нації. Понад усе вони хотіли бачити Україну незалежною.

     Ми повинні  осмислити їх  воістину величезний внесок у становлення нашої держави та національної свідомості. Нам не слід забувати і про те, що на плечі кожного з нас теж покладені національні обов’язки. Ми маємо зрозуміти, що Україна - це ми самі, і наше майбутнє у наших руках.

... Читать дальше »

Переглядів: 453 | Додав: adminosvita | Дата: 03.02.2017 | Коментарі (0)

  Відповідно до плану масових заходів, традиційно у січні, на базі Чортківського районного комунального закладу «Центр науково-технічної творчості і дозвілля учнівської молоді» проходить Тиждень науки і техніки. Не став винятком і січень 2017-го.

    Цьогоріч керівниками гуртків закладу було проведено близько двох десятків  масових заходів. Серед них: майстер-класи з випилювання лобзиком, з виготовлення аплікації в техніці мозаїка, з моделювання різних видів автомобілів, конкурси  для кмітливих «Тебе запрошує число», «Оцінка рівня розвитку технічного мислення. Тест Беннета», конкурс малюнків, виконаних у графічному редакторі РAІNТ, змагання між гуртківцями на складання композицій з геометричного конструктора, віртуальна подорож до країни Технаріїї тощо.

     Вихованці 13 шкіл Чортківського району прийняли активну участь у цих творчих заходах. А найкращі з них були відзначені грамотами Центру НТТДУМ.

 

Переглядів: 386 | Додав: adminosvita | Дата: 03.02.2017 | Коментарі (0)