Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 25.04.2024
Головна » 2016 » Февраль » 22

     В п'ятницю 19 лютого 2016 року Білівська ЗОШ І-ІІІ ступенів зібралася, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Ми вшановуємо пам’ять героїв України: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер ми стали учасниками ще однієї масової трагедії нашої країни, яка сталася у січні та лютому 2014 року на Майдані Незалежності. У школі день розпочали з молитви за душі безневинно загиблих на Майдані 2 роки назад. Учні 1-4 класів вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні розміщенням символічних ангеликів на Національному прапорі України, а учні 5-8 класів запаленими свічками освітили дорогу душам загиблих до небес. Продовжили флеш-моб урочистою лінійкою пам’ яті , присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні « Вони тримають небо».

  

Переглядів: 460 | Додав: adminosvita | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

 

Йди в тисячоліття, рідна мово,

до сердець і душ людських доходь.

Квітни калиново й барвінково,

бо на те благословив Господь.

Дмитро Білоус

 

           21 лютого представники всіх націй і народностей відзначили  Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.

             21 лютого — свято унікальне. Винятковість  його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об'єднала спільна історична доля в єдиний моноліт— народ. Це свято — День рідної мови.

           У Святому Письмі сказано: «Спочатку було Слово». Для кожної людини воно завжди спочатку. Бо немає народу, байдужого до рідної мови, до своєї землі, на якій він народився й живе. Батьківська хата, материнська мова, рідна земля — словосполучення, що несуть у соб ... Читать дальше »

Переглядів: 546 | Додав: adminosvita | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)