Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вторник, 16.04.2024
Головна » 2017 » Февраль » 24 » Зустріч філологів на улашківській землі
10:29:31
Зустріч філологів на улашківській землі

     Розбудова України як вільної демократичної держави, становлення і розвиток громадянського суспільства неможливі без якісної цілеспрямованої підготовки школярів до життя і діяльності у такому суспільстві. Державі потрібна  свідома, соціально активна особистість, готова до самостійного життєвого вибору на основі гуманістичних цінностей.

     Саме такі пріоритети  були предметом  обговорення на  районному семінарі вчителів української мови і літератури, на тему «Використання проектних технологій на уроках  та в позакласній роботі з української мови та літератури», який  відбувся 21.02.2017р. на базі Улашківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

      «Метод проектів не є принципово новим у світовій педагогіці, - зазначила Махно С.І., методист РМК, відкриваючи засідання, - адже ще у 20-ті роки минулого століття його називали  методом постановки і розв’язання проблем. Але в сучасній педагогіці він набув нового звучання, саме тому вартий нашої з вами уваги».

     У ході семінару вчителі району мали змогу ближче познайомитися зі школою, її прагненнями і здобутками, люб’язно представленими директором Дідиком А.Г. Завуч школи Самотяга О.В. провела заочну подорож – тренінг «Філологічно обдаровані діти – майбутнє України», де презентувала гостям досягнення навчального закладу у роботі з філологічно обдарованими дітьми.

    «Родзинкою» зустрічі  став урок – проект з української літератури в 10 класі на тему «Нас навік поєднала Леся і любов до Вкраїни свята», підготовлений і проведений досвідченим вчителем, творчим педагогом Побуринною Є.Є., яка ознайомила присутніх із цілями і завданнями проектних технологій, їхніми типами.

      Учні 10 класу представили проекти за чотирма напрямками: «Цікаві факти із життя Лесі Українки», «Акторська майстерність Лесі», «Музичне оформлення поетичного обдарування Лесі Українки», «Леся Українка і сучасність».

        Результатом роботи   учнів стали усні повідомлення, мультимедійні презентації, театралізована постановка казки «Біда навчить». Представлені роботи засвідчили ґрунтовність підготовки, справжню зацікавленість учнів результатом діяльності. Приємним сюрпризом для присутніх став флеш – моб на пісню «Давня весна» на слова Лесі Українки, підготовлений учнями – «музикознавцями»  творчості поетеси.  Тезис «Я знаю, навіщо мені це потрібно, де і як я зможу використати все те, що  я знаю» став осердям уроку.

        У канву семінару логічно вплелися відвідини гостями  народного музею, де їх зустріли сама Леся Українка (учениця 9 класу Свистун Алла) та її Муза (учениця 9 класу Самотяга Марія), що  презентували мистецький діалог  за мотивами поезії «До мого фортепіано».

      Останнім акордом зустрічі із Лесиним світом  став виховний проект «Від села починається Україна», підготовлений вчителькою української мови та літератури, заступником директора школи з виховної роботи Юрків Л.О. Палкі монологи чергувалися із душевним  виконанням пісень на патріотичну тематику, змінюючи палітру заходу із щемливо – тужливої до оптимістично налаштованої. Особливо вразили  присутніх музичні композиції у виконанні Свистун Алли, Самотяги Марії, Ревак Юлії (вчитель музики Федорович В.З.).

      Зустріч філологів на улашківській землі засвідчила  невичерпність джерел  педагогічної творчості, дало упевненість, що нам є чим гордитися і дивувати, а отже, в нашої нації є майбутнє.

Наталія Шпак,

вчитель української мови та літератури

Сосулівської ЗОШ І-ІІ ступенів

 

Переглядів: 545 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: