Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 26.04.2024
Головна » 2017 » Февраль » 24 » Міжнародний день рідної мови у Шманьківській школі
14:06:03
Міжнародний день рідної мови у Шманьківській школі

  «Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів», – так про нашу рідну мову писав Олесь Гончар. Для кожного народу мова – найбільший скарб, віддзеркалення душі, його історії.

   21 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Свій внесок у популяризацію цього свята зробили й учні Шманьківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

  Усі школярі взяли активну участь у виховному заході «Чарівний світ української мови». Юні таланти змогли показати всю красу та багатство української мови за допомогою поетичного слова. Зі сцени звучали мелодійні,  ніжні вірші про рідну мову, жартівливі сценки та діалоги, герої яких застерігали усіх від вживання «чужинних та кострубатих слів, що до нашої мови зухвало повзуть».

      А головні герої свята баба Параска та баба Палажка у жартівливій формі розказали, як повинні спілкуватися культурні та освічені українці.

   Крім того, на свято завітав воїн АТО, батько нашої учениці, Сергій Литвин.  На власному життєвому прикладі він ще раз підкреслив, як важливо, особливо у цей нелегкий для України час, бути патріотом та берегти рідну мову. Адже мова – це серце нації.

 

 

Переглядів: 530 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: