Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 29.03.2024
Головна » 2016 » Январь » 15 » Дружба не знає кордонів
10:01:52
Дружба не знає кордонів

12 січня на Чортківщину завітали друзі з Польщі - староста міста Тарнобжег Павло Бартошек, секретар гміни Гожице Адам Кумор і голова фундації "Люди. Уміння. Культура." Даріуш Буковський - наш давній приятель та співорганізатор ряду україно - польських проектів на Чортківщині. Підписана у 2013 році Угода про співпрацю завдяки Богові та тісній співпраці вилилася в ряд проектів - уже 2 роки поспіль наші школярі перебували в літньому таборі у Польщі, де мали змогу набратися сил, пізнати культуру, звичаї наших сусідів та гарно відпочити, а також подарувати частину своєї надзвичайно багатої культури, вираженої в пісні, слові, танці.. Був і обмін офіційними делегаціями. 
    Під час офіційної зустрічі в Чортківській районній раді під керівництвом голови районної ради В.Шепети, за участі голови райдержадміністрації М.Сташкова, заступника голови районної ради П.Пушкара, керуючого справами районної ради Т. Яблонь, начальника відділу освіти Чортківської РДА І.Гульки, заступника редактора газети "Голос народу" О.Свистун виокремилися наступні грані співпраці - відпочинок дітей та дружин воїнів АТО в Тарнобжезькому повіті, продовження практики літніх таборів для школярів, обмін офіційними делегаціями та розвиток співпраці в галузі економіки. 
    Приємною несподіванкою для гостей стали традиційні українські колядки, з якими завітав колектив Чортківського державного медичного коледжу на чолі з директором Любомиром Біликом. А родзинкою вітання стала колядка на польській мові у виконанні В.Потикевич "Тиха ніч".
    Наступний візит заплановано на березень. Співпраця продовжується.

 

Переглядів: 503 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: