Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 28.03.2024
Головна » 2017 » Май » 11 » Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування м.Черкаси
11:04:15
Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування м.Черкаси

Мій рідний край, моя батьківська хата,
Ти квітнеш наче вранішня зоря.
Про тебе слава хай летить крилата

Черкаський край, колиска Кобзаря.
Моя земля героями багата,
Великий незборимий наш народ.
Віками, краю, буде споглядати
Тебе Тарас із Канівських висот...

   Саме ці слова стали гаслом перебування лідерів України на Черкащині. Нашу область представляли: куратор "Клубу старшокласників "Точка зору" - Гут Наталя Василівна, лідер Чортківського району - Москалик Сніжана та лідер Зборівського району - Сович Аліна.
      Програма збору була надзвичайно насиченою. За цих два дні ми побували на урочистому відкритті, яке проводили лідери Черкащини, ділячись своїм досвідом роботи. Побували на Чигиринщині, відвідуючи музей Богдана Хмельницького, побували біля пам*ятника Т.Шевченку в Чигирині.
      Горді, що нам довірили разом з Волинню провести етно-вечірку з лідерами України. Лідерська вечірка "І знову разом" на цей раз була особливою. Ми провели велику кількість етнічних забав, які популярні в нас, на Західній Україні і щасливі, що діти зі Сходу дуже активно проявили себе в цих розвагах і ці традиції перенесуть і в свою місцевість. Для надання більшого колориту вечірці, лідери Тернопільщини (Чортківський район) виготовили символічні значки (букетики) з волошок і соняхів.
        Другий день був особливим: це і тренінги з питань протидії торгівлі людьми "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція"; переїзд до Канева та підняття на Чернечу гору; екскурсія до музею Т.Шевченка; Акція "З Україною в серці" (покладання квітів до пам*ятника Т.Г.Шевченка, виконання Гімну України Лідерами на Чернечій горі).
     Закінчився збір лідерів підбиттям підсумків роботи, який відбувся у Канівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4. Саме в цей час продовжили проект "Прапор доброчинності", який було передано від Донецької області до Волинської.

  Дякуємо Черкащині за теплий прийом, за надзвичайну організацію, де не було жодного промаху і настільки злагодженою була робота всіх як управління, так і інституту післядипломної освіти та методичного кабінету і місцевої влади, що ми мали всі умови як для проживання, так і для екскурсій, відпочинку.
       
І від себе.... Черкащина настільки історично-багата земля, що ці враження будуть ще довго в моєму серці. Нехай у наших думках завжди будуть слова В.Чорновола, який родом з цієї благодатної землі:


"Дай, Боже, нам любити Україну
понад усе сьогодні - маючи,
щоб не довелося потім
гірко любити - втративши"

Переглядів: 766 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: