Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вторник, 23.04.2024
Головна » 2017 » Февраль » 27 » Всеукраїнський конкурс-змагання з технічного моделювання, присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні.
09:26:22
Всеукраїнський конкурс-змагання з технічного моделювання, присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні.

Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики,

 малюнка , фантазії, творчості.

                                                                                        Сухомлинський В. А.

   Система дитячої технічної творчості при правильній організації вирішує ряд питань навчання та виховання, підготовки дітей до самостійної творчої праці, сприяє вирішенню актуальної проблеми підготовки фахівців масових технічних професій, робочих високої кваліфікації.

   Саме з метою залучення дітей до технічної творчості та організації їх змістового дозвілля 22 лютого 2017року Чортківським районним комунальним закладом «Центр науково-технічної творчості і дозвілля учнівської молоді» був проведений районний етап Всеукраїнського конкурсу-змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні.

      У районному етапі Конкурсу взяли участь 44 учні із 24 загальноосвітніх шкіл району. З вітальним словом до учасників змагань звернулася директор Центру НТТДУМ Зуляк О. Б., яка побажала дітям успіхів, гарних результатів і наголосила, що переможці будуть захищати честь Чортківського району на обласному рівні.

     Програма змагань передбачала три етапи. Перший – інтелектуальний турнір, метою якого було перевірити рівень базових знань з технічного моделювання учасників. Для зняття напруженості під час проходження теоретичного заліку, оргкомітетом були розроблені завдання у вигляді кросвордів і загадок. Наступні два етапи змагань були спрямовані на виявлення рівня практичних умінь та навичок дітей: виготовлення моделі за розгорткою, моделювання з готових геометричних форм.

     Під час виконання завдань діти показали високий рівень теоретичних знань, творчої фантазії і уяви при виготовленні конкурсних робіт.

     Працівники Центру НТТДУМ створили всі умови, щоб змагання пройшли на високому рівні і принесли дітям не тільки нові практичні вміння, а й шкалу позитивних емоцій. Молодший шкільний вік – найбільш сприятливий період для розвитку творчих здібностей учнів. Саме в цьому віці відбувається стрімкий розвиток процесів мислення та уяви. Ось чому важливо розвивати творчі здібності у дітей, виховувати їх нестандартно, оригінально мислячими, з творчим підходом до життєвих проблем. Тоді ми отримаємо повноцінних членів суспільства, здатних реалізувати себе в ньому.

Переглядів: 612 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: