Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вторник, 23.04.2024
Головна » 2016 » Ноябрь » 28 » Відбувся обласний зліт юних дослідників природи. Наші гуртківці повернулись з перемогою!
09:39:54
Відбувся обласний зліт юних дослідників природи. Наші гуртківці повернулись з перемогою!

     На початку листопада 2016 р. на базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся щорічний Обласний зліт юних дослідників природи, в якому взяли участь понад 150 учасників – учнів і вихованців загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області.

     Захід проводився за такими напрямками: «Конкурс молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище», «Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників», «Конкурс дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник», «Конкурс «Народні традиції рідного краю».

На зльоті було представлено понад 75 робіт.

     У номінації «Конкурс молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» переможцями стали  юні дослідники з Чортківського району (на фото):

·        Дюк Віталій, учень 7-го  класу Шманьківської ЗОШ І-ІІступенів,

·        Мацьків Михайло, учень 8-го  класу Шманьківської ЗОШ І-ІІступенів,

·        Грабець Анатолій, учень 9-го  класу Заводської ЗОШ І-ІІІступенів.  

          Всі вони – вихованці гуртка «Конструювання транспортної техніки» (керівник – Хаба Богдан Михайлович, відмінник освіти, керівник гуртка Чортківського районного Центру НТТДУМ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                На фото: юні дослідники зі своїм експонатом.

     

     

 

     В роботі автори з’ясовують, що перспективним напрямком розвитку альтернативної енергетики в Україні є гідроенергетика. Адже води великих та малих річок, на відміну від повітряних потоків та сонячної радіації, які мають часові, погодні, кліматичні та технологічні обмеження, течуть завжди: вдень та вночі, влітку та взимку.

     Метою проекту була спроба, враховуючи досвід попередників та розглядаючи всі позитивні та негативні аспекти роботи сучасних гідро-енергоустановок, розробити конструкцію низькошвидкісної річкової мініелектростанції з саморегулюючими лопатями для одержання електроенергії на рівнинних річках нашої держави.

     Вітаємо юних дослідників з перемогою і бажаємо нових творчих досягнень!!!

Переглядів: 396 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: