Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вторник, 16.04.2024
Головна » 2016 » Март » 2 » ВІЧНИЙ ЖИВИЙ ГОЛОС…
15:24:35
ВІЧНИЙ ЖИВИЙ ГОЛОС…

     «Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – писав Максим Рильський, – то найвідповідніше слово було б – боротьба».     З’явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури. 
       Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці. 
      На базі Милівецької ЗОШ І-ІІ ступенів,  відбулося засідання методоб’єднання вчителів української мови та літератури Улашківського освітнього округу. Вчителі побували на виховному заході у вигляді усного журналу «Вічний живий голос», який проводила  вчитель  української  мови та літератури – Гут Н.В.

     Мета заходу - передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до Вітчизни, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного.

     До сліз доводять рядки поезій Лесі Українки. Видатні поети ніколи не полишають нас.                        З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Будуть відходити віки, будуть приходити віки…а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія – живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.

            Нехай у нашому серці завжди буде чутно слова Лесі Українки:

Довго щирими сими словами 
До людей промовлятиму я…

   

 

Переглядів: 549 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: