Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 29.03.2024
Головна » 2016 » Декабрь » 21 » Права людини починаються з прав дитини
16:32:43
Права людини починаються з прав дитини

    Дотримання прав і свобод особи стало одним з найважливіших пріоритетних принципів незалежної української держави. В Україні вже традиційно стало щорічне проведення заходів до Всеукраїнського тижня права, затвердженого указом Президента Українина честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

     Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

    Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

      Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб підвищити інтерес учнів до правознавства, створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях, поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах, зокрема, в Конституції України.   Наша маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.
Підсумком  проведення цього  тижня в Джуринській ЗОШ І-ІІІ ст. став Всеукраїнський урок права  , який провела вчитель правознавства Горин Н.І. та учні 2- 11 класів. На даному уроці учні моделювали проблемні ситуації, визначали порушення прав. Відповідно до прав дітей за Конвенцією ООН дізнавалися про те , що у них є не тільки права ,але й обов’язки.

     Тиждень права не пройшов непоміченим: заходи, які були проведені, знайшли відгук у серцях і свідомості наших учнів.
 

Вчитель правознавства Джуринської ЗОШ І-ІІІ ст. Горин Н.І.

Переглядів: 390 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: