Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четверг, 18.04.2024
Головна » 2017 » Май » 3 » Поріс чорнобилем Чорнобиль. Бідою нашою поріс…
11:48:41
Поріс чорнобилем Чорнобиль. Бідою нашою поріс…

Ти відомий сьогодні кожному –

Не ім’ям своїм, бідою.

Тою вулицею порожньою

Понад прип'ятьскою водою…

Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!

У якому ти жив сторіччі?

Запеклись перестиглі ягоди,

Наче кров на твоїм обличчі .

І. Біли

Не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалось у наше життя це лячне і моторошне слово… Чорнобиль. Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Важким колесом «прокотилась» аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.

У квітні  ми вшановуємо тих, хто не шкодуючи свого життя та здоров’я захистив не тільки нашу Батьківщину, а й весь світ від атомного лиха. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

З метою вшанування небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю, почуття любові до людини, землі, держави. Протягом  19 - 21.04.2017 року у Джуринській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів до дня річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Зокрема, учні початкових класів відвідали виставку художньої літератури у шкільній бібліотеці «Біль і тривоги Чорнобиля» . Для учнів старшої ланки була проведена хвилина інформаціїного простору « Чорна дата України» також школярі переглянули фільм «Чорнобиль – найбільша техногенна катастрофа ХХ ст .»

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих ліквідаторів, які віддали своє життя заради майбутнього.

Урятований світ. — найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин...

Переглядів: 652 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: