Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Пятница, 29.03.2024
Головна » 2017 » Март » 2 » Незабутня подорож у Країну Літературію
08:37:01
Незабутня подорож у Країну Літературію

Світ дивовижний вас вітає!

Всіх тих, хто вдумливо читає,

І тих, хто любить мандрувати

Та прагне більше пізнавати,

Долати знань високі мури

Вас кличе світ літератури!

     Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття. Головне — не залишити дитину байдужою, виховувати її чутливість до справжніх цінностей, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитись, а ще краще коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то думками і вчинками героїв, чи то власними думками. «Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без мистецьких перлин? Доводимо до відома: із сьогод-нішнього дня в нашій школі – тиждень зарубіжної літератури». Таким оголошенням розпочався у Джуринській ЗОШ І-ІІІ ступенів вищезгаданий предметний тиждень, що проходив з 6.ІІ по 10.ІІ.2017 р. і був організований вчителями-словесниками Квасницею О.Я. та Рібою М.А. Цікаві вікторини, конкурси, змагання, виставки дали змогу виявити найактивніших читачів та шанувальників красного письменства, розши-рили дитячий кругозір, дозволили торкнутися найвизначніших перлин світового літературного мистецтва.

У понеділок відбулося урочисте відкриття тижня лінійкою «Наш Книгоград», де школярі 5-11 класів переконували в необхідності щоденної дружби із книгами як потрібної умови для формування сучасного інтелектуала.

   

Літературні афоризми – вислови на дверях навчальних кабінетів ще довго нагадуватимуть про велич думки зарубіжних мислителів і слугуватимуть благу школи!

Конкурс кросвордів для 5-11 класів «Найрозумніший» проходив у атмосфері творчого пошуку та мотивації на успіх і приніс перемогу

У вівторок учні 5-11 класів змагалися у конкурсі малюнків «Нащадки Аполлона», де презентували креативні ілюстрації до прочитаних у І семестрі творів. А ще у літературній грі «Розумники й розумниці» зустрілися команди знавців 6-7 класів. Організатори тижня запропонували їм ряд цікавих конкурсів, що дали змогу виявити їхні знання, проявити кмітливість та ерудицію. Перемогли в змаганні шестикласники, очолювані капітаном Кістяник Валею.

 

У середу школа жила квестом «У пошуках перлин», якого з нетерпінням чекали учні 6-8 класів. Швидкість, кмітливість, толерантність, наполегливість, азарт повністю заволоділи серцями юних. Найбільше «перлин» виявилося у скарбничці 7 класу.

Семикласниці Білявська Роксолана та Дядів Христина провели вікторину для учнів 3-4 класів «Казка іде в гості». Скільки захоплення, радості та задоволення було в дитячих очах, коли за правильні відповіді вони отримували смайлики-наліпки, треба було бачити на власні очі!

В інтелектуальній грі «Vivat, інтелект!» старшокласникам були запропоновані тематичні блоки запитань, мережані інтелектуальними узорами із сузір’я перечитаних книг за час навчання у школі. Справжнім ерудитом проявила себе учениця 11 класу Стадник Уляна, команда якої і перемогла. Випускники довели, що читання художньої літератури збагачує інтелект і виручає у складних життєвих ситуаціях.

 

Четвер продовжував шукати інтелектуалів у царині зарубіжної літератури. В ході турніру для 8-9 класів «Знавці зарубіжної літератури» учні змагалися за право називатися найсильнішими у конкурсах «Знайдіть пару», «Теоретичний бум», «Азбука Морзе», «Бібліотека навпаки». Фортуна усміхнулася команді 9 класу «Прометей».

 

Конкурс літературних газет серед 5-11 класів «Ювіляри 2017» був присвячений письменникам і книгам, які цьогоріч святкували чи святкуватимуть свої іменини. Це і Мольєр (395-річчя) (9 кл), і Льюїс Керолл (185- річчя) (5 кл), і Чарльз Діккенс (205-річчя) (6 кл), а також «Старий і море» Е. Хемінгуея (11 кл), «Маленький принц» А. де Сент-Екзюпері (8 кл), «Злочин і покарання» Ф. М Достоєвського (10 кл), «Айвенго» В. Скотта (7 кл). Це була справжня галерея світочів зарубіжної класики!

 

Завершальним акордом предметного тижня став вернісаж «Сплетіння епох, культур, традицій» (6-11 класи). Літературна зустріч із митцями – представниками різних часових площин Езопом(6 кл), Омаром Хайямом (10 кл), Петраркою (8 кл), Шіллером (7 кл), Гейне(9 кл), Анною Ахматовою (11 кл) була презентована проектами школярів: життєпис і читання творів.

 

Феєрія цього мистецьки наснаженого інтелектуального дійства ще довго живитиме серця школярів приємними спогадами, а результатом його стали підкорені вершини у номінаціях «Юні казкознавці», «Дебют тижня», «ЛітАкцент тижня», «Скринька креативу», «Мистецька обдарованість», «Сузір’я талантів», «Естетичний ідеал тижня», «Літературні ерудити», відмінні оцінки та подяка класним керівникам 3-11 класів за активну і творчу підтримку своїх вихованців під час проведення предметного тижня зарубіжної літератури у школі. Це, безперечно, свідчить про те, що Країна Літературія для всіх відкрита, зрозуміла і потрібна!

Рушай вперед! Вагатися ж не слід -

Набудеш вражень, досвіду, культури!

Адже перед тобою дивний світ

ЇЇ Величності Літератури!

 

Квасниця Олександра Ярославівна,

вчитель зарубіжної літератури

Джуринської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 597 | Додав: adminosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: